30.3.06

Άλλη μια 'πρωτιά'

Ζήτωωωω!
Τα καταφέραμε πάλι!

Είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο σε αναλογία φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 60.000 Έλληνες σπουδάζουν εκτός Ελλάδος, όταν η Κίνα με πληθυσμό 1.000.0000.0000 ανθρώπων έχει 100.000 φοιτητές στο εξωτερικό.

Αν υποθέσουμε πως κάθε φοιτητής χρειάζεται περί τα 1400 Ευρώ ανά μήνα και πως μένει στο εξωτερικό για 10 μήνες το χρόνο: 1400*10*60000=840.000.000 Ευρώ. Κανονικότατη οικονομική αιμοραγία, όταν το κράτος πουλάει δημόσια περιουσία για να κερδίσει 1-2 δισεκατομμύρια ευρώ και οι ακάλυπτες επιταγές ξεπερνούν το 1 δις.

Κατα τ' άλλα η αριστερά και ο συρφετός της θέλουν την παιδία δημόσια! Ναι, είναι δυνατόν να είναι τοοοοοόσο μαλάκες! Αφού αυτός που έχει λεφτά και το παιδί του δεν μπει σε 'καλή σχολή' θα πληρώσει τελικά για να το σπουδάσει, γιατί να το στείλει στο εξωτερικό; Φυσικά και δεν είναι μαλάκες, άλλα συμφέροντα προασπίζονται.

Αν καταργηθεί η αποκλειστικά δημόσια παιδία, οι διάφοροι διεφθαρμένοι καθηγητές που έχουν θεσπίσει την κληρονομική διαδοχή, βάζοντας τα παιδιά τους στις σχολές που διδάσκουν και 'σπρωχνοντας' τα για να μαζέψουν χαρτιά, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ανταγωνισμό. Θα χάσουν και τα ερευνητικά προγράμμα που γίνονται για εταιρείες με χρήματα του δημοσίου, όπως θα χάσουν και την αίγλη του να δουλεύουν για ιδιώτες με τις πλάτες της σχολής τους.

Και βέβαια μην ξεχνάμε πως η 'δωρεάν παιδία' μόνο δωρεάν δεν είναι όταν το κράτος δεν προσφέρει στέγαση σε ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές. Αλλά βρήκαν τα τζιμάνια λύση: Πανεπιστήμια και ΤΕΙ παντου. Δεν έχεις λεφτά να στείλεις το παιδί σου σε άλλο νομό; Θα πάει στη σχολή του νομού του, ή στου διπλανού. Τι κι αν τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι ανυπόληπτα, χωρίς υποδομές και χωρίς αξιόλογο προσωπικό; Τι κι αν το παιδί μετά είναι άνεργο γιατί σπούδασε /οικονομικά/ιστορία/νομική κλπ; Το κρατάμε έτσι 4-5 χρόνια μακρυά από την ανεργία, σταματάει και η γκρίνια του τοπικού πληθυσμού, ζουν και οι γονείς με ψευδαισθήσεις μέχρι το παιδί να κάνει τον ταρίφα ή να φτιάχνει σάντουιτς. Αλλά όταν καταλάβουν την κοροϊδία, θα είναι αργά. Γιατί το θέμα δεν είναι να πάρεις μόνο ένα 'χαρτί', αλλά να είναι και χρήσιμο. Σάντουιτς μπορείς να φτιάχνεις από τα 18 σου και χωρίς πτυχίο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: