15.2.08

Πουτάνες bloggers!

Έτσι αποκάλεσε τους bloggers  η Κουναλάκη στην Καθημερινή.

Και υπήρξαν αντιδράσεις.

Τα κακά, πουλημένα, διαπλεκόμενα μέσα, τα έβαλαν με τα νέα μέσα, τα blogs "όπου εκθέτουμε τις απόψεις μας και ενημερωνόμαστε", όπως έγραψε κάποιος.

Δηλαδή όποιος γράφει σε blog δεν μπορεί να χρηματίζεται; Σίγουρα μπορεί, απλώς μάλλον δεν έχει τύχει ακόμα, μιας και λίγοι άνθρωποι διαβάζουν blogs και σίγουρα περισσότεροι διαβάζουν "Καθημερινή" αντί για "ΠΡΕΖΑ TV". Τουλάχιστον στην "Καθημερινή" γράφουν επώνυμα, ενώ στο press-gr (στο οποίο μάλλον αναφερόταν η Κουναλάκη) με ψευδώνυμα.

Κανένα μέσο δεν εγγυάται την αξιοπιστία και την διαφάνεια. Επομένως ούτε και τα blogs. Η αξιοπιστία και η διαφάνεια εξαρτώνται από τους ανθρώπους. Και καθώς οι άνθρωποι είναι φιλοχρήματοι εκ φύσεως, όλο και κάποιοι θα βρεθούν (αν δεν έχουν βρεθεί ήδη) για να παράσχουν αξιόπιστη "ενημέρωση" μέσω των blogs.

Ίσως κάποιοι bloggers να ταυτίζονται υπερβολικά με το blog τους. Εγώ πάντως δεν θίχτηκα από την εν λόγω κυρία μιας και τελικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του, είτε μας αρέσει ή όχι. Και για την ώρα, προκειμένου να ενημερωθώ ρίχνω μια ματιά στα παλιά μέσα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: