3.4.06

Να και τα βιβλία!

Σήμερα πήγα στον 'Ιανό' για να δω τι καινούργιο κυκλοφορεί. Είδα λοιπόν τα βιβλία του Πιτσιρίκου και της Κουρούνας, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

Μπαρδόν ρε παιδιά, αλλά γιατί να δώσω τα ευρώ μου για τα βιβλία σας; Τα κείμενα του Πιτσιρίκου είναι ανεπίκαιρα, άρα χαμηλού ενδιαφέροντος. Είναι σαν να παρακολουθείς παλιές εκπομπές του Μιτσικώστα ή του Λαζόπουλου, με τον Πιτσιρίκο να είναι λιγότερο αστείος από αυτούς. Όσο για την Κουρούνα, τα κείμενα της είναι πολύ φλύαρα και δεν λένε κάτι καινούργιο. Μάλιστα στο blog της έχει αφαιρέσει τα παλιότερα, άρα και αυτά που εξεδόθησαν. Γιατί ρε κοπελιά; Φοβάσαι μην χάσεις καμιά πώληση; Για την ιστορία, αγόρασα το βιβλίο της Susan Sontag 'Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων'.

Μαθαίνω πως θα βγάλει βιβλίο και η lili. Όταν βγει, τρέξτε να το αγοράσετε μην τυχόν και χάσετε τις κλάψες της lili οι οποίες είναι γραμμένες σε άσχημα Ελληνικά. Ελπίζω ο εκδότης της να προχωρήσει σε διορθώσεις. Όπως είχε γράψει κάποιος:'χρήμα, ακίνητα, ομόλογα, αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους χωρίς ορίζοντες' και συμπληρώνω: 'και τα των σχέσεων'....

7 σχόλια:

Η Κουρούνα είπε...

Σου έχω απαντήσει στο μπλογκ του Πιτσιρίκου, ωστόσο μια και βρήκα το μπλογκ σου απαντώ κι εδώ.

Δεν έχω ζητήσει από εσένα ούτε από κανέναν άλλον ν΄αγοράσει το βιβλίο μου. Όποιος θέλει το αγοράζει, όποιος θέλει δεν το αγοράζει.

Δεν έχω αφαιρέσει κανένα κείμενό μου από το μπλογκ μου. Ό,τι υπάρχει στο βιβλίο εξακολουθεί να υπάρχει στο μπλογκ.

Unknown είπε...

Κανείς από τους εκατοντάδες συγγραφείς που εκδίδουν τα έργα τους δεν ζητάει από τους άλλους να τα αγοράσουν. Αυτό δεν εμποδίζει τον οποιοδήποτε να έχει κάποια άποψη για αυτά για κάποιο λόγο.

Στο http://kourouna.blogspot.com/ το παλαιότερο δημοσίευμα έχει ημερομήνία 28/03/06. Εκτός και αν άλλαξες διεύθυνση, οπότε κάποιοι θα πρέπει να ενημερώσουν τα links τους...

Η Κουρούνα είπε...

Την άποψή σου είσαι ελεύθερος να τη λες, φυσικά. Στο "γιατί να δώσω τα ευρώ μου για τα βιβλία σας;" πήγαινε η απάντηση ότι δεν ζήτησα από κανέναν να αγοράσει το βιβλίο μου.

Το ότι δεν μπορείς να δεις ολόκληρο το μπλογκ πιθανώς είναι πρόβλημα του blogger και καμιά φορά λύνεται όταν σβήσεις το history του browser και τα cookies. Ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία αφού δεν σου αρέσουν τα κείμενα. Άσ' το όπως είναι!

Unknown είπε...

Μπήκα στο blog σου με το Mozilla 2a.
Τα κείμενα άρκετών μηνών είναι σύντομα και είτε είναι βιογραφικά είτε αναφέρονται σε άλλα blogs. Πολύ ενδιαφέροντα, τι να λέμε τώρα...

Επίσης μιας και απ' ό,τι φαίνεται είσαι μεταφράστρια καλό είναι να μελετήσεις τη γραμματική μας.....Μπερδεύεις το λατινικό ερωτηματικό με το δικό μας.

Στην ορθογραφία βλέπω είσαι της "προοδευτικής" σχολής, αυτής που έχει κάνει τη νεολαία αγράμματη. Κρίμα.

Η Κουρούνα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Η Κουρούνα είπε...

Ποτέ δεν μπερδεύω το λατινικό ερωτηματικό με το ελληνικό. Μάλλον έχεις πρόβλημα κωδικοποίησης. Έλεγξέ το.

Unknown είπε...

Όντως κάτι πήγαινε στραβά με την κωδικοποίηση.

Πάντως το blog σου φαίνεται σωστά μόνο με Mozilla 2. Με Opera και Explorer είναι λειψό. Άδειασα cache, history, cookies αλλά δεν άλλαξε κάτι.