4.7.06

Χρειαζόμαστε τον Αλί και τον Χασάν;

Φυσικά αυτό  δεν θα μπορούσε να δημοσιευτεί σε καταλληλότερο χώρο από τη συγκεκριμένη φυλλάδα.

Εντυπωσιάζομαι από το ό,τι η μείωση του πληθυσμού θεωρείται δεδομένη και ως αναγκαίο μέτρο θεωρείται η είσοδος μεταναστών και όχι η ενίσχυση της οικογένειας. Το οποίο σημάινει πως η τακτική του "στυψίματος" των εργαζομένων δεν θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια.

Η Ελληνική οικονομία όμως (για την οποία γίνονται όλα) μετατρέπεται πλέον σε οικονομία υπηρεσιών, επομένως χρειάζονται μορφωμένοι εργαζόμενοι με τις κατάλληλες γνώσεις και κυρίως νοοτροπία, όχι απλοί χειρωνάκτες. Έχοντας δουλέψει σε ευαίσθητο χώρο με Έλληνες και αλλοδαπούς, παρατήρησα πως οι δεύτεροι έχουν "χωριάτικη" νοοτροπία (λογικό), πρέπει να επιμείνεις για να μάθουν πως να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους άλλους όσο και τους ίδιους. Αν μάθουν ποτέ...Οι Έλληνες έχουν περάσει γενικά αυτό το στάδιο και είναι περισσότερο έμπιστοι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους ελάχιστους μετανάστες που δεν μεγάλωσαν αρμέγοντας κατσίκες.

Σας θυμίζω πως ακόμα και στο στρατό κατα τους Αμερικανούς, η επιτυχία εξαρτάται κατά 70% από την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και πως οι Δυτικοί συνολικά πλέον δέχονται τους πλέον μορφωμένους μετανάστες, πηδώντας για άλλη μια μια φορά τις φτωχές χώρες. Εμείς φυσικά είμαστε η εξαίρεση.

Έτσι, το...2015 αντί να έχουμε ποιοτικό εργατικό δυναμικό, θα έχουμε το "απλό", το οποίο συνολικά θα είναι χειρότερο από το σημερινό. Οι μετανάστες δεν θα γνωρίζουν, οι νεότεροι Έλληνες το έχουν ρίξει στο στοίχημα...Και οι υπηρεσίες που θα παρέχουμε θα είναι για γέλια. Οι οποίες υπηρεσίες πλέον πιστοποιούνται-αυτό όμως είναι μια πικρή ιστορία, για άλλο post.

Όλα αυτά θα γίνουν αν δεν έχει επέλθει έως τότε η πλήρης οικονομική καταστροφή - η αγορά πηγαίνει όλο και χειρότερα, οι απολύσεις αυξάνονται, το δημόσιο χρέος επίσης, κάποια στιγμή θα σκάσει και η φούσκα των ακινήτων...

7 σχόλια:

glenn είπε...

tolisbak τα έχει πει ο Κονδύλης σε πολύ πιο αυστηρό τόνο και με πολύ πιο επώδυνο τρόπο. Αλλά ... βγήκε φασίστας. Συγκεκριμένα μίλησε για τη θέση που κατέχει η Ελλάδα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Πάτος. Ως πότε;

Και μαζί με οικονομική καταστροφή έρχονται μύρια άλλα.

Unknown είπε...

Αναμένω σχετικό διαφωτιστικό post.

glenn είπε...

Τα έγραψα πριν ένα μήνα εδώ
http://glenn077.blogspot.com/2006/06/blog-post_03.html
Είναι από το επίμετρο ενός βιβλίου του. Αξίζει να το διαβάσεις και να ανατριχιάσεις. Αν δεν το βρεις στο λινκ που παραθέτω εκεί, πες μου να σου το στείλω.

Alexandra είπε...

και εγώ που νόμιζα ότι τα δύσκολα είναι μέχρι το 2015... ;)

Alexandra είπε...

(black humour! of course, tolisbak)

weirdo είπε...

Είναι πολύ σοβαρά αυτά που λες. Η κατεύθυνση που έχει πάρει πλέον η κατάσταση /σε όλα δυστυχώς τα επίπεδα/ φαίνεται πώς αναπόφευκτα θα επιφέρει τις αλλαγές που αναφέρεις (με μαθηματική ακρίβεια-νομίζω)
Συμβάλλουν, όντως, και η νοοτροπία και το background του μεταναστευτικού πληθυσμού.
Φυσικά, δεν είναι όλοι ούτε αγράμματοι, ούτε άχρηστοι, ούτε αναξιόπιστοι..
Πώς να κρατηθούν όμως οι ισορροπίες, όταν, έτσι κι αλλιώς, κρεμόμαστε από μια κλωστή κι από μόνοι μας;
(Ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας; Μόνο διάσπαση πια..)

Καλημέρα:)

Unknown είπε...

@glenn: ...ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τούρκικου δυναμικού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό»....

Όχι ΘΑ. Αυτή η συμπεριφορά ισχύει εδώ και χρόνια. Είναι μια προσφορά του "προοδευτικού" ιερατίου και της νεότερης αριστεράς προς τον λαό.

Κατέβασα ολόκληρο το κείμενο, αλλά ΔΕΝ αναφέρεται στους μετανάστες. Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.