12.3.06

Openoffice 2

Ωραίο πρόγραμμα.

Τα μενού είναι πιο λογικά φτιαγμένα σε σχέση με το word. Για παράδειγμα η διαμόρφωση σελίδας δεν βρίσκεται στο μενού 'file' αλλά στο 'format'. Γενικότερα ότιδήποτε ήταν ενοχλητικό στο office εδώ έχει βελτιωθεί.

Έχει και ένα σύστημα πρόβλεψης λέξεων αρκετά πετυχημένο.

Το καλύτερο του χαρακτηριστικό είναι η διαχείριση πινάκων. Θες να μετακινήσεις μια στήλη κατά 2 pixel; Γίνεται. Καμία σχέση με το word. Επίσης με δεξί κλικ σου εμφανίζει ένα σωρό επιλογές. Αν ο πίνακας συνεχίζεται σε πολλές σελίδες, κρατάει αυτόματα σταθερή την γραμμή τίτλων του. Και άλλα τέτοια.

Γενικά δουλεύεις πιο γρήγορα, κάνεις λιγότερα κλικ για το ίδιο πράγμα που θα έκανες στο word. Επίσης παράγει μικρά αρχεία καθώς τα συμπιέζει κιόλας.

Από την άλλη όμως τα αρχεία δεν σώζονται ακαριαία -τουλάχιστον στον δικό μου αργό σκληρό δίσκο. Τις οδηγίες πρέπει να τις έχετε πρόχειρες κάπου ακριβώς γιατί η λογική του προγράμματος είναι διαφορετική.
Για παράδειγμα το να εισάγεις αρίθμηση σε ενότητες σελίδων γίνεται διαφορετικά -αδύνατον να το βρεις χωρίς τις οδηγίες-, αλλά μπορείς να εισάγεις αριθμούς σελίδων οπουδήποτε στο κείμενο.

Πάντως δουλεύοντας με αυτό καταλαβαίνεις πως η Microsoft όλα αυτά τα χρόνια προσέθετε λειτουργίες στο Office με ηλίθιο τρόπο.

Για να κατεβάσετε την Ελληνική έκδοση: http://www.ellak.gr/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewsdownload&sid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια: