6.5.06

Η μηχανή του χρόνου

Όχι, δεν την έφτιαξα ακόμα.

Είναι η εκπομπή του Alpha που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 14:00 και ασχολείται με θέματα των τελευταίων 40 ετών, για θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Δυστυχώς δεν είδα την σημερινή εκπομπή αλλά τουλάχιστον μου την αφηγήθηκαν. Το θέμα ήταν η πυρκαγιά στο "ΜΙΝΙΟΝ" (σας πήγα πίσω, ε;). Λοιπόν, το γνωστό πολυκατάστημα κάηκε με τη χρήση πολλών εμπρηστικών μηχανισμών. Οι πυροσβέστες έσβηναν μια φωτιά και λίγο πιο κάτω ξεσπούσε άλλη. Μέσα στον επόμενο μήνα από την περίπτωση του "ΜΙΝΙΟΝ"μ ακολούθησαν και οι εμπρησμοί άλλων πολυκαταστημάτων με τον ίδιο οργανωμένο τρόπο. Μόνο ένα γλύτωσε καθώς οι εργαζόμενοι είχαν φτιάξει ομάδες περιφορύρησης και βρήκαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει ο οικονομικός χάρτης της χώρας.

Φαίνεται (προσωπική εκτίμηση) πως με τον είσοδο μας στην (τότε) ΕΟΚ, εισήλθαν στη χώρα και σκοτεινές δυνάμεις, καθώς εκείνα τα χρόνια (επί ΠΑΣΟΚ) πολλές επιχειρήσεις κάηκαν ή οδηγήθηκαν με τεχνάσματα των τραπεζών στην χρεοκοπία ή έκλεισαν με άλλους, βίαιους τρόπους, όπως τη δολοφονία του Μποδοσάκη από την 17Ν για ...οικολογικούς λόγους (καλύτερα υποχρεωτικά άνεργοι παρά άρρωστοι κατ' επιλογήν σύμφωνα με τη λογική τους), με τις τράπεζες να χρειάζονται στη συνέχεια πάνω από 10 χρόνια για να οδηγήσουν τα "Λιπάσματα" στο κλείσιμο.

1 σχόλιο:

philos είπε...

Πως τολμάς και λές τέτοιες απόψεις? Έστω και 20 χρόνια μετά. Γιατί δεν είσαι μεγαλόψυχος? Το ΠΑΣΟΚ ξέχασε τι σημαίνει δεξιά (sic), εσύ γιατί δεν ξεχνάς τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ?
Ε?
Γιατί?