5.5.06

Opus Dei

Αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να έχουν ένα νόημα στη ζωη τους συνδεδεμένο όμως με το Θεό. Όποιος λοιπόν θέλει κάτι τέτοιο, γράφεται στην οργάνωση, διαμένει ή όχι στις εγκαταστάσεις της, προσεύχεται...Ό,τι θα έκανε σε ένα μοναστήρι με τη διαφορά πως εργάζεται εκτός "μοναστηριού" θεωρώντας πως έτσι υπηρετεί τον Θεο (!) και δίνει το μισθό του στην οργάνωση. Τις δουλειές στις εγκαταστάσεις-μοναστήρια τις κάνουν άλλα, κατώτερα μέλη που δεν έχουν ιδιαίτερες επαφές με τα κανονικά. Κάθε βράδυ το μέλος ρωτάει τον εαυτό του αν δούλεψε σκληρά. Τα πρόβατα....εεεε...μέλη χρειάζονται να παίρνουν εγκριση για τα πάντα και δεν είναι σπάνιο το να αποκόπτονται από τους συγγενείς τους. Αποτέλεσμα: η οργάνωση έχει πολύ χρήμα (και επιροή) ενώ ισχύει και μια σχετική αδιαφάνεια.

Πριν αρχίσετε τα ειρωνικά σχόλια, μάθετε πως μεταξύ των μελών του περιλαμβάνονται και πολλοί κάτοχοι διδακτορικών.

Με λίγα λόγια, το τέλειο εταιρικό μοντέλο.

8 σχόλια:

Кроткая είπε...

kai oxi mono. alla kai upsila istamenoi se Ypourgeia katholikwn xwrwn, politikoi, evrwkrates kai de summazevetai... O theos... na fylaei!

Mona Sax είπε...

kai kati mou leei pos oso plisiazei i premiera tou Kodika Da Vincy auta tha ta akoume olo kai perissotero!

Unknown είπε...

Ω, ναι. Σήμερα έχει αφιέρωμα το "Ε"

Mona Sax είπε...

nai alla einai san na krivese piso apo to mikro sou daxtilaki giati oti periegrapses parapano elaxista diaferoun apo tin Elliniki Orthodoxi Ekklisia.
I mipos exoume lista me ta bellongings tis ekklisias?Exoyme?

Unknown είπε...

"oti periegrapses parapano elaxista diaferoun apo tin Elliniki Orthodoxi Ekklisia'
Με ποιό τρόπο;
Η Ορθοδοξία κατ' αρχήν δεν θεωρεί καθήκον τη σκληρή εργασία. Αυτό το κάνει ο προτενσταντισμός- γι'αυτό και το αμερικανοβρετανικό μοντέλο πηδάει τον κόσμο εδώ και 200 χρόνια.
Ακόμα, δεν η Εκκλησία δεν έχει κάποια οργάνωση τύπου Opus Dei. Ή είσαι σε μοναστήρι και μακρυά από τα εγκόσμια ή όχι (άλλο το τι γίνεται εκεί μέσα).
Όσο για το περιουσιακό, δεν κατανοώ για ποιό λόγο η Εκκλησία δεν θα πρέπει να έχει περιουσία. Είναι οργανισμός αποτελούμενος αναγκαστικά από κανονικούς ανθρώπους χαμηλής μόρφωσης (και ελάχιστους φωτισμένους) και φυσικά θα συμπεριφέρεται οικονομικά σαν μια εταιρεία ακολουθώντας τις ανάλογες μεθοδεύσεις (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Αδιαφάνεια κάποιου τύπου υπάρχει, αλλά τα ίδια και πολύ χειρότερα γίνονται με τα οικονομικά του κράτους το οποίο συσσωρεύει χρέη που θα τα πληρώσω εγώ ο μαλάκας. Και το κράτος ΔΕΝ μπορείς να το ξεφορτωθείς, την εκκλησία μπορείς άνετα να μην την πληρώνεις.
Ήτοι, τα πυρά κατά της Εκκλησίας χρησιμοποιούνται για να στραφεί η προσοχή του κόσμού αλλού (ας μην ασχολούμαστε με το τι θα γίνει το αεροδρόμιο του Ελληνικού, όταν η Εκκλησία...κλπ). Ίσως ο μακροπρόθεσμος στόχος να είναι το να περιέλθει στην κατοχή του κράτους το οποίο φυσικά θα την αποδώσει στους όποιους ημετερους.

Mona Sax είπε...

"Όσο για το περιουσιακό, δεν κατανοώ για ποιό λόγο η Εκκλησία δεν θα πρέπει να έχει περιουσία."
nai ipotheto loipon oti.... o exon ton ena xitona...(blah blah) mporei kai na psonisei k Dolce ena pragma.
Den einai kati to kiriolektiko.
San na leme rantevou stis 10.
Alla otan leme 10,ennoume 10 kai 20.
Alithia mporo na se fonazo Danny?

Unknown είπε...

Δες τις εταιρείες: νομικά είναι υποχρεωμένες να σέβονται το περιβάλλον, να καταβάλουν τις προβλεπόμενες αμοιβές. Πόσο υλοποιπούνται τα παραπάνω;

Οι πολιτικοί υποτίθεται πως προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον. Πόσο ισχύει αυτό στην πράξη;

Η Εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους όμοιους με αυτούς άλλων οργανισμών. Επομένως μην περιμένετε κάτι καλύτερο.

Όποιος βάλλει εναντίον της Εκκλησίας θα πρέπει να κάνει το ίδιο και για το υπόλοιπο "σύστημα".

Mona Sax είπε...

I am In a clear no pointing finger's or casting stones position.
comments or observations only.