16.6.06

Ξύλινη γλώσσα

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών που εμφανίζονται στην τηλεόραση, από ποιούς παίρνουν γραμμή; Λένε απίστευτες μαλακίες. Φοβούνται να μην συνδεθούν οι πανεπιστημιακές έρευνες με τους ιδιώτες, όταν αυτό γίνεται εδώ και χρόνια με λεφτά του δημοσίου, θέλουν να διοριστούν οι απόφοιτοι των "καθηγητικών" σχολών, αντί να ζητούν να κλείσουν....

4 σχόλια:

glenn είπε...

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών προαλείφονται για κομματάρχες και τσανάκια και ιδιαίτεροι. Προετοιμάζονται τα παιδιά. Να μην εξασκηθούν;

Γλοιώδεις τύποι. Απαίσιοι. Πεθαμένοι πριν την ώρα τους. Δεν φταίνε όμως αυτοί. Η προηγούμενη γενιά φταίει που τους φόρτωσε με τις επιθυμίες της. Αυτή η γενιά δεν αξίζει το σεβασμό μας.

Alexandra είπε...

Πιστεύω στα ιδιωτικά πανεπιστήμια... Γίνεται δουλειά (σε μερικά τουλάχιστον).

Η δημόσια εκπαίδευση είναι τσιφλίκι των πανεπιστημιακών (που κλείνουν με το έτσι θέλω τις σχολές για προσωπικό όφελος, συνήθως). Δεν δέχομαι ότι υπάρχειι εκπαιδευτικός που κλείνει την σχολή και στερεί από το 1% που θέλει να αποφοιτήσει, από τον φοιτητή που γουστάρει να εξελιχθεί, το δικαίωμα της εκπαίδευσης... Αυτό συμβαίνει μόνο εδώ.

Όσο για τους φοιτητές που μιλούν για δικαιώματα, καλό είναι να λειτουργήσουν περισσότερο προστατευτικά όσον αφορά την ύλη που διδάσκονται, τον τρόπο εκπαίδευσης, την εξέλιξή τους μετά το Πανεπιστήμιο, παρά να μιλούν για απεργίες, κλείσιμο δρόμων, κλπ!

ΑΡΚΕΤΑ... Κουράστηκα τόσα χρόνια να κλείνουν δρόμους, να ταλαιπωρούν όλο τον κόσμο και τελικά να μην γίνεται ποτέ τίποτα, παρά μόνο πισωγυρίσματα... και να καταστρέφεται ένα σύστημα εκπαιδευτικό ανεπιστρεπτί.

Unknown είπε...

@glenn: δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότότερο. Επίτέλους και κάποιος άλλος που αναγνωρίζει την ευθύνη των παλαιοτέρων...

@alexadnra:Η έρευνα πλέον είναι κατευθυνόμενη από τους ιδιώτες, οπότε η "μάχη" αφορά το ποιός θα κρατάει την κουτάλα της έρευνας και το κατά πόσο θα καταφέρουν οι πανεπιστημιακοί να συνεχίσουν το καθεστώς διαδοχής που έχουν επιβάλει. Με τους φοιτητές συμφωνώ εν μέρει, το νομοσχέδιο είναι πολύ σκληρό.

@deepest blue:Τους βοηθά και το ΥΠΕΠΘ που προ ετών έκοψε όλα τα δύσκολα μαθήματα από τις περισσότερες σχολές. Πάντως εαν κάνουν διακοπές, καλά κάνουν. Δεν τους περιμένει τίποτα καλό μετά τις σπουδές. Όσο για τους γονείς, ήδη εδώ και 2-3 χρόνια πολλά παιδιά επιλέγουν σχολές της πόλης τους για οικονομικούς λόγους

glenn είπε...

Οι παλαιότεροι... Είναι αυτοί που σπρώχνουν στις ουρές, είναι αυτοί που διαιωνίζουν το μέσον, είναι αυτοί που κλέβουν το κράτος, είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα σ' αυτά τα χάλια, είναι αυτοί που κυνηγάν την καλή σε ένα χρόνο, οι μοναδικοί υπεύθυνοι. Και τώρα μαθαίνουν τα κόλπα τους και στις νεότερες γενιές. Σάπιοι.